Uuden Moppe-listan käyttöohjeet

Ohjeita uuden Moppe-listan (moppe@oh3tr.ham.fi) tilaamisesta ja käytöstä (versio 15.2.2006)

Tämä postituslista on tarkoitettu keskustelulle matkapuhelinten ja yritysradiopuhelinten modifioinnista radioamatöörikäyttöön. Se perustettiin syyskuussa 1996 lähinnä auttamaan Mobira MC25TVL/PTL-versioiden softan kehitystä. Liikenne on edelleen hyvin Nokia/Mobira/Benefon-painotteista, mutta muitakin laitteita, kuten AP, Ericsson, Philips jne. käsitellään toki satunnaisesti. Listan sivutuotteena on syntynyt Moppeakatemia.

Moppe-listan signaali/kohinasuhde on saatu pysymään erittäin hyvänä yksinkertaisella tavalla, nimittäin pysymällä aiheessa. Muulle tekniselle hamikeskustelulle on ham-tech-lista, yleiselle hamikeskustelulle fin-ham-lista. Myynti-ilmoitukset ovat sallittuja, kunhan ne liittyvät oleellisesti aihepiiriin.

Moppe-listaa voit lukea myös OH3TR:n mailiarkistosta.


Listan tilaaminen ja muutokset onnistuvat selaimella täällä:
http://oh3tr.ham.fi/cgi-bin/mailman/listinfo/moppe

Moppe-listalla on nyt myös englanninkielinen sisarlista nokia-mobira@oh3tr.ham.fi.

HUOM! Listalle lähettäminen onnistuu nykyään vain niistä osoitteista, minne lista on tilattu. Jos haluat osallistua keskusteluun sekä työ- että siviiliosoitteesta, sinun pitää tilata lista molempiin paikkoihin. Mailmanissa on mahdollisuus asettaa sellainen optio, millä jäädään pelkäksi lähettäjäksi/arkistonlukijaksi.

Perinteisiin tapoihin kuuluu myös, että uudet tilaajat kertovat listalla tai edes ylläpidolle nimen, kutsun ja mikä moppe-listassa kiinnostaa. Pidätämme oikeuden poistaa halutessamme anonyymit lurkkijat listalta.

Pidätämme myös oikeuden poistaa tilaajat, joille posti ei mene luotettavasti perille. Erityisen ongelmallisia ovat olleet ilmaisoperaattorit kuten hotmail.com, qsl.net jne. sekä ampr.org-domainin madonreikägatewayt.

Listalle lähetettävien viestien kokorajoitus on 60 000 merkkiä. Jos sinulla on isompia dokumentteja, jotka haluat yleiseen jakeluun, laita ne näkyville omille sivuillesi.

Micro$oft Outlook Expressenin ja Netscapen käyttäjät HUOMIO!!!!: Ei ole hyvien tapojen mukaista lähettää selväkielisen mailin perässä samaa viestiä uudelleen HTML-kielisenä, Wurd-dokumenttina tai RTF:nä. Ensinnäkin, HTML on tarkoitettu ainoastaan WWW-sivujen tekemiseen, ja toiseksi kaikki nämä kasvattavat viestin koon noin viisinkertaiseksi, ja tämä taas kertaantuu serverillä listan tilaajien määrän verran.

Outlook 98 (English): Mene Tools - Options - Mail Format -valikkoon, ja valitse Message format-palkista "Plain text".

Microsoft Outlook 2000 (Suomi): Mene Työkalut-Asetukset-Sähköpostin muoto -valikkoon ja valitse Käytä lähetettäessä muotoa-palkista "Vain teksti"

Microsoft Outlook Express 5 ja 6 (Suomi): Mene Työkalut-Asetukset-Lähettäminen-Sähköpostin lähetysmuoto -valikkoon ja valitse Uutisryhmäviestien lähetysmuoto-palkista "Vain teksti"

Netscape 4: Mene Edit - Preferences - Mail&Groups - Messages -valikkoon, ja klikkaa pois valinta ruudusta "By default, send HTML messages".

Mikael Kujanpää on laatinut ansiokkaan ohjeen Outlook Express 5/6 asetuksista.

Kiitos huomaavaisuudesta!

Listan ylläpitäjä on Pena OH3BK (moppe-owner@oh3tr.ham.fi). Ylläpitäjä auttaa listan tilaamiseen liittyvissä ongelmissa, joita et itse ole osannut ratkaista tämän sivun ohjeiden avulla. Lue ohjeet siis vielä kerran...!

Moppe-lista haluaa kiittää TTY:n Elektroniikan laitosta vanhan listan pyörittämiseen saadusta kone- ja tietoliikennekapasiteetista.

Moppeakatemiaan!

Kohdista linkkisi .shtml-tiedostoihin .html-tiedostojen sijaan, kun linkität OH3TR:n sivuille. Kiitos!