OH3TR Käy Facebook-sivullamme

Tampereen teekkarien radiokerho
Korkeakoulunkatu 3
PL 692, 33014
Tampereen yliopisto
QRV 145,375 MHz
& 434,950 (-2,0) MHz
puh. 040 854 7379

Preppauskurssit jäsenistölle sekä apua itseopiskeluun

K/T1/T2-preppauskurssit OH3TR:n jäsenille

OH3TR järjestää tarvittaessa jäsenistölle preppauskursseja pääasiassa Tampereella pidettävien radioamatööritutkintojen paperitöitä varten. Kurssit pidetään kurssilaisille sopivana ajankohtana, paikkana kerhohuone SL4-kerroksessa tai jokin sopiva sali.

Kurssilla käsitellään kurssilaisten toivomia asioita tekniikasta, määräyksistä ja liikenteestä. Tavoitteena ovat lähinnä K- ja T2-modulit, mutta samalla opetuksella pääsee taatusti läpi myös T1-tutkinnosta. Opettajina toimivat OH3TR:n asiantuntijat. Kerho myöntää kurssille rajoitetun takuun (*).

Preppauskurssit kestävät pari iltaa. Kurssille tulijoiden oletetaan opiskelevan ennen sellaiselle tuloa, koska parissa illassa ei voi radioamatööritutkinnon asioita opettaa. Preppauskurssin tarkoituksena on siis vastata kysymyksiin, joita jonkin radioamatööritekniikan kirjan lukeminen herätti tai joihin kirja ei antanut vastausta. Radioamatööritekniikan oppikirjoja saa kerholta lainaksi.

Preppauskursseja järjestetään vain tarpeen vaatiessa. Jos koet tarpeen vaativan, pyydä jotakuta kerholaista seuraksesi opettamaan. Kerholaisen pyytämiseen käteviä tapoja ovat kerhoiltaan tiistaina kello 18 saapuminen tai kerhon postituslistalle mailin lähettäminen. Yhdellekin prepattavalle järjestetään minikurssi!

OH3NE järjestää radioamatöörikursseja säännöllisesti, yleensä keväisin.

Apua itseopiskeluun

Netistä löytyy paljon apua itseopiskeluun. Seuraa ainakin SRAL:n sivuja, sinne tulee usein ensimmäisenä tieto uusimmista tapahtumista...

Sähkötystutkintoa ei enää 1.11.2003 lähtien vaadita, mutta asioitahan on aina hyvä opiskella...

Kaikki edellämainitut ohjelmat perustuvat Kochin menetelmään, jolla setämiesvauhtia tapahtuvan sähkötyksen opettelu on helpointa. Suosittelemme lämpimästi N1IRZ:n asiaa käsittelevän kirjoituksen lukemista. Käytännön kokeissa olemme huomanneet, että ohjelmia käyttäessä kannattaa tehdä oma syötetiedosto, jossa on satunnaisesti sanan mittaisissa pätkissä opeteltavia merkkejä. Sanojen väliin kannattaa latoa runsaasti välilyöntejä, jolloin käytettävissä on enemmän aikaa kuultujen sanojen ylöskirjoittamiseen tarkistusta varten. Suorittamissamme testeissä käytimme asetuksia actual speed 45 WPM ja effective speed 30 WPM edellä kuvatun menetelmän kanssa hyvällä menestyksellä. N1IRZ suosittaa vähintään 15 WPM effective speediä.

Lisäksi voi yrittää kokeilla seuraavia wanhan liiton ohjelmia. Näitä emme ole hiljattain testanneet.

  • DOSsissa pyörivä suomalainen Morse-ohjelma (OH2DN) sähkötyksen opiskeluun (CWH-tutkinto)
  • DOSsissa pyörivä Morse Academy (AH0A) sähkötyksen opiskeluun
  • SoundCard CW, VK3ESM:n tekemä ohjelma Linuxille sähkötyksen opiskeluun

(*) Jollet tajua kurssilla käytyjä asioita siinä määrin, kun Viestintävirasto haluaa, et saa pätevyystodistusta.

Kohdista linkkisi .shtml-tiedostoihin .html-tiedostojen sijaan, kun linkität OH3TR:n sivuille. Kiitos!

Team OH3TR - Simply the Best

© OH3TR 1996-
Last updated: Monday, 07-Sep-2020 18:24:40 EEST